Professioneel pizzaioli (40 uur)

Na het doorlopen van de 40-urige opleiding kan je zelfstandig en zelfverzekerd aan het werk als pizzabakker of als goede ondersteuning voor de pizzachef. Je kent dan niet alleen de juiste technieken, maar hebt ook uitgebreide kennis van de wetenschappelijke aspecten van de bereiding van het perfecte deeg. We bestuderen diverse (mixen van) meelsoorten en hun specifieke eigenschappen.

Het doel van deze cursus is het vormen van een pizzabakker die alle technieken en kennis beheerst die een pizzabakker behoort te hebben.

Praktijk (28 uur)

Praktijk van module opleiding 20 uur basis, plus:

  • Werken met diverse meelsoorten.
  • Indirect deeg maken (biga, poolish)
  • Zuurdesem pizza maken (moederdeeg)
  • Proeverij: meelsoorten vergelijken en testen
  • Focaccia’s maken
  • Broodjes van restproducten
  • Extra training basistechniek

Theorie (12 uur)

Theorie van module opleiding 20 uur basis, plus:

  • Meetinstrumenten
  • Reologische eigenschappen
  • PH waarden
  • Verbeteren van het meel
  • Voedingsintolerantie
  • Toppings / Ingrediënten
  • Menusamenstelling
  • Grote aantallen produceren
  • Precooking
  • Hygiëne en veiligheid
  • Businesscase pizzeria
  • Deegmachines en ovens
  • Workflow organisatie

Examen (2 uur):

Het examen bestaat uit een praktijkdeel én een theoriedeel. Bij aanvang van de opleiding ontvang je twee cursusboeken. Bij het praktijkdeel moet je over de vaardigheden beschikken om in relatief korte tijd pizza’s op te bollen,  te openen, te beleggen en af te bakken. De examens worden op video vastgelegd en beoordeeld door een collega-pizzaschool in Italië.

Het betreft een particuliere pizza-opleiding en diploma. In Nederland bestaan er geen door de overheid erkende pizza-opleidingen.

Duur: 40 uur (12 uur theorie / 28 uur praktijk), verdeeld over 8 werkdagen van 5 uur van 9.30 uur tot 14.30 uur.

Eerst wordt de theorie behandeld, daarna starten de praktijkdagen.

Prijs: € 1.590,- exclusief 21% BTW. Mag in 4 termijnen worden voldaan van € 410. Er geldt dan een opslag voor administratiekosten (totaal € 1.640).

Ga naar het formulier voor inschrijving of meer informatie.