Master pizzaioli (60 uur)

Bij deze cursus staat het perfectioneren van de techniek en kennis van de pizza centraal, zodat men over een uitgebreide en professionele kennis beschikt, zelfstandig en zelfverzekerd te werk kan gaan en een goede ondersteuning vormt voor de pizzachef.

Tijdens deze cursus besteden wij tevens aandacht aan het chemisch wetenschappelijke aspect van de pizza. We bestuderen diverse (mixen van) meelsoorten en hun specifieke eigenschappen. Centraal staat de vernieuwende “impasto ad alta idratazione”; een deeg wat heel licht (verteerbaar) en hypocalorisch is, krokant, met een smaakvol aroma. Dit deeg kenmerkt zich door de hoge hydratatie van 90% (op 5 liter water voeg je 4,7kg meel toe) en de lage calorische waarde, wat perfect aansluit op een verantwoord dieet en bewuste, gezonde levensstijl.

Het doel van deze cursus is het vormen van een echte ‘Masterchef Pizzaiolo’ die alle technieken en kennis beheerst die een pizzabakker behoort te hebben. Door de speciale, uitgebreide kennis van de wetenschappelijke aspecten van de bereiding van het perfecte deeg ben je na het behalen van deze cursus in staat om de concurrentie aan te gaan en nr. 1 te worden binnen je vakgebied!

Praktijk (46 uur)

Module Basis + Module Professional, plus:

  • Klassieke pizza’s hoge hydratatie
  • Fermentatie-eigenschappen.
  • Kneedtechniek voor pinsa romana
  • Steektechniek pinsa romana
  • Voorbereiding en bakken
  • Beleg, recepten en stijlen
  • Extra training basistechniek

Theorie (12 uur)

  • Fermentatie-eigenschappen
  • Theorie hoge hydratatie samenstellingen.
  • Receptuur
  • Beleg, recepten en stijlen.
  • Proces

60 uur (12 uur theorie/48 uur praktijk/examen ), verdeeld over 10 werkdagen van 6 uur. De cursussen worden gegeven op maandag- en dinsdagochtend van 9.00 uur tot 15.00 uur.

Prijs: € 2.190  exclusief 21% BTW. De studie wordt afgerond met een examen. Het cursusgeld is inclusief examengeld. Mag in 3 termijnen worden voldaan (deel vooraf, deel maand 1, deel na maand 2). Er geldt dan een opslag voor administratiekosten (totaal € 2.250).

Ga naar het formulier voor inschrijving of meer informatie.