Freestyle cursus

Freestylen is een discipline die inmiddels wereldwijde faam heeft verworven

Een leuke cursus voor iedereen die naast het maken van een lekkere pizza ook graag een show weg wilt geven. De cursus is bedoeld voor wie een beetje actie en charme wil toevoegen aan zijn restaurant of voor wie zich simpelweg wil vermaken en misschien wel wil meedoen aan een wereldkampioenschap freestyle pizzabakken.

We bestuderen de standaard technieken van de bewerking van het deeg, de ideale deegconsistentie voor acrobatisch gebruik, de beredingstechnieken, en diverse Freestyle technieken.  Deze worden onderverdeeld in een aantal categorieën; basismoves, trucs voor gevorderden, trucs voor professionals en een combinatie van de drie, waarmee je klanten of vrienden versteld zult doen staan!

Wij bieden ook een amateurcursus Freestyle aan, waarbij je in 8 uur de basis leert om verder te kunnen oefenen en jezelf en je vrienden kunt vermaken.

Programma (36 uur)

Theorie (12 uur)

  • Introductie van het freestylen
  • Deegsamenstellingen

Praktijk (24 uur)

  • Trucjes en bewegingen voor beginners 12 uur
  • Manoeuvres en trucjes voor gevorderden 12 uur

Duur: 35 uur (12 uur theorie / 24 uur praktijk), verdeeld over 7 werkdagen van ruim 5 uur van 8.30 uur tot 13.45 uur in de ochtend en/of 12 werkdagen van 16.30 tot 21.30 in de avond. De student kan kiezen voor de ochtend- of avondlessen. Als het niet een keer niet uitkomt kan je switchen van ochtend naar middag en vice versa. Wel in goed overleg.

Eerst wordt de theorie behandeld, daarna starten de praktijkdagen.