Over Ons

De Pizza Academy is opgericht in 2013 in samenwerking met een Italiaanse pizzaschool uit Rome. Sinds de oprichting hebben honderden studenten pizza’s leren bakken, vaak zonder enige ervaring. Velen van hen hebben het vak bij de Pizza Academy geleerd (al dan niet met stage) en velen zijn daarna hun eigen pizzeria gestart of gaan werken als professionele pizzabakker.

De Pizza Academy verzorgt pizza opleidingen. Daarnaast ondersteunen wij pizzeria’s bij de werving van pizzabakkers, opstellen bedrijfsplannen, deegkeuze en bij innovatietrajecten.

De opleidingen worden verzorgd door pizzaioli met jarenlange ervaring, veelal van Italiaanse afkomst.

Enige uitzondering daarop is Marcel (Mars) Losekoot. Hij is de oprichter en sinds 2010 de enige pizza-instructeur van Nederlandse afkomst, opgeleid in Italië.  Zijn passie zit in de ontwikkeling van gezonde en lekkere pizzabodems én innovatie. Hij geeft ook de theorielessen. Zijn pizzabodems wonnen tijdens de Horecava “de gezondste pizza van NL” in 2015, de “lekkerste pizza” in 2016. Die gezonde bodem was ook de basis voor het winnen van Het NK pizzabakken. Voor 2010 was Mars jarenlang directeur Business Development en innovator in het bedrijfsleven. Het is zijn grote passie om pizzabakkers in Nederland naar een hoger niveau te tillen en daarmee de van oorsprong lekkere en voedzame pizza in ere te herstellen.

lalotta wint nk
-“gouden” student Rody, Lotte, Mars en Tawfy bij de uitreiking NK pizzabakken”.
Lees het verhaal van Rody: “van stratemaker tot winnaar NK” 

 

De Pizza Academy helpt bedrijven ook bij het werven en opleiden van pizzabakkers, al dan niet in-company. Uw aanspreekpunt daarvoor is Egbert Wientjes. Als recruiter heeft hij jarenlange ervaring met werving en selectie van personeel.

De Pizza Academy maakt deel uit van een internationaal netwerk van Italiaanse pizzascholen. Er zijn uniforme afspraken over de lesstof, praktijk en examinering. Hierdoor is de kwaliteit en kennis-ontwikkeling geborgd en blijven wij leren van elkaar.  De facebook pagina (Italiaans) vind je hier.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar info@lalottacademy.nl of bellen met 06-84565977.