Bedrijfstraining intens


Tijdens een intensief programma van 40 uur leiden wij enthousiaste onervaren pizzabakkers op tot pizzabakkers die zelfstandig in uw pizzeria kunnen werken.
Bij deze cursus staat het perfectioneren van de techniek en kennis van de pizza centraal, zodat men over een uitgebreide en professionele kennis beschikt, zelfstandig en zelfverzekerd te werk kan gaan.
Het doel van deze cursus is het vormen van een allround ‘Pizzabakker’ die alle technieken en kennis beheerst die een pizzabakker behoort te hebben.

LESPROGRAMMA
Hieronder geven wij aan wat de aspirant pizzabakker kan verwachten. De inhoud wordt zoveel mogelijk afgestemd met de werkwijze en het menu van uw pizzeria en kan in overleg worden aangepast.
De pizza Academy beschikt over zowel een professionele elektrische oven (Rinaldi superforni) als een houtoven. Studenten leren te werken met beide ovens.

Praktijk
o Deeg maken;
o Opbollen;
o Openen met verschillende technieken;
o Opscheppen met pizzaschep;
o Bakproces;
o Houtoven en elektrische oven bedienen;
o Mis en place voorbereiden;
o Pizzasaus maken;
o Focaccia’s maken;
o HCCP
o Topping (maken van de pizza’s van de Uw pizzeria menukaart).

Theorie
o Granen: soorten en gebruik.
o Kennis van tarwe: hard en zacht.
o Bestudering van de eigenschappen van meel.
o Kneedtechnieken.
o Voetangels en klemmen voor goed deeg.
o Gisting en rijping.
o Het fermentatieproces van het deeg.
o Het structureren van de workflow.
o Kneedtechnieken voor gevorderden.
o De basis van het bakken.
o Kennis van de benodigde instrumenten voor het werk als pizzabakker.
o Formule watertemperatuur.
o Werken met receptuur (berekeningen).
o Kneedmachines en ovens, verschillende typen en eigenschappen.
o Speciale technieken van de pizzabakker.
o HCCP.
Bij aanvang van de opleiding ontvangt de student een uitgebreid cursusboek in het Nederlands, Engels of Italiaans.

Test
Onderdeel van de intensieve training is dat:
a. Iedere student op de laatste 2 studiedagen 1 zak meel moet verwerken. Dit houdt in:
– Deeg maken voor 180 pizza’s (maken receptuur, perfect opbollen);
– Zelfstandig en zonder hulp openen en afbakken van 180 pizza’s in korte tijd.
b. De student een schriftelijke toets (open vragen) aflegt waarin hij bewijst de theorie uit het studieboek te beheersen.
De pizza’s worden gekeurd door de instructeur op basis van kleur, vorm, krokantheid.
Na afloop krijgen de cursisten een diploma namens uw bedrijf.  Bij het niet behalen van de test krijgt de student een herkansing.
Duur: 40 uur (theorie & praktijk), verdeeld over 5 dagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Condities
Prijs: Voor een training van 40 uur geldt een vast tarief van € 6.450.-
– Er kunnen maximaal 5 kandidaten per training deelnemen. Geen minimum.
– Inclusief cursusboeken, lunches, meel, ingrediënten en test (en eventuele herkansing).
– De opleiding wordt gegeven door ervaren instructeurs.
– De opleiding wordt gegeven nabij Tiel / Culemborg.

De opleiding kan ook bij u intern worden gegeven. In dat geval gelden andere tarieven.