Bedrijfstraining intensief

Tijdens een intensief programma van 30-40 uur leiden wij een of enkele medewerkers op tot enthousiaste  tot (hulp)pizzabakkers die zelfstandig in uw pizzeria kunnen werken.
Het doel van deze cursus is het vormen van een allround ‘(hulp) pizzabakker’ die alle technieken en kennis beheerst die een pizzabakker behoort te hebben.

LESPROGRAMMA
Hieronder geven wij aan wat de aspirant pizzabakker kan verwachten. De inhoud wordt zoveel mogelijk afgestemd met de werkwijze en het menu van uw pizzeria en kan in overleg worden aangepast.
De pizza Academy beschikt over zowel een professionele elektrische oven als een gas/houtoven. Studenten leren te werken met beide ovens.

De cursus kan worden gegeven op vrijwel iedere locatie in Nederland of in onze pizzaschool in Utrecht.

Praktijk
o Deeg maken;
o Opbollen;
o Openen met verschillende technieken;
o Opscheppen met pizzaschep;
o Bakproces;
o Houtoven en elektrische oven bedienen;
o Mis en place voorbereiden;
o Pizzasaus maken;
o Focaccia’s maken;
o HCCP
o Topping (maken van de pizza’s van de Uw pizzeria menukaart).

Theorie
o Granen: soorten en gebruik.
o Bestudering van de eigenschappen van meel.
o Kneedtechnieken.
o Voetangels en klemmen voor goed deeg.
o Gisting en rijping.
o Het fermentatieproces van het deeg.
o Het structureren van de workflow.
o De basis van het bakken.
o Kennis van de benodigde instrumenten voor het werk als pizzabakker.
o Formule watertemperatuur.
o Werken met receptuur (berekeningen).
o Kneedmachines en ovens, verschillende typen en eigenschappen.
o Speciale technieken van de pizzabakker.
o HCCP.

Test

Onderdeel van de intensieve training is dat:
a. Iedere student op de laatste 2 studiedagen 1 zak meel moet verwerken. Dit houdt in:
– Deeg maken voor 150 pizza’s (maken receptuur, perfect opbollen);
– Zelfstandig en zonder hulp openen en afbakken van 180 pizza’s in korte tijd.
b. De student een schriftelijke toets (open vragen) aflegt waarin hij bewijst de theorie uit het studieboek te beheersen.

Duur: 20-40 uur (theorie & praktijk), verdeeld over meerdere dagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie stuurt u een mail naar info@pizzaAcademy.nl