Basis pizzaioli (20 uur)

Tijdens deze cursus zet je de eerste stappen binnen de wereld van de pizza. Je leert de basistechnieken; je doet elementaire kennis op over de klassieke bereiding, verwerking en bewerking van het deeg. Tijdens deze korte cursus proberen wij, als professionele pizzabakkers, zoveel mogelijk van onze kennis over te dragen, zodat de cursist zich op zijn gemak voelt tijdens het bereiden en leert omgaan met de pizzaoven.

Het doel van deze cursus, die gericht is op zij die een carrière als pizzabakker ambiëren of hun techniek willen perfectioneren, is het opdoen van een basiskennis als (hulp)pizzabakker.

Theorie (12 uur):

  • De basis van het bakken.
  • De wereld van de granen: soorten en gebruik.
  • Kennis van tarwe: hard en zacht.
  • Tot meel gemalen tarwe, het meel.
  • Bestudering van de eigenschappen van meel.
  • Studie van de technologische eigenschappen van tarwemeel.
  • Benadering van de kneedtechnieken.
  • Studie van de bestanddelen van een deeg. 
  • Veelgebruikte kneedtechnieken.
  • Het begrip gisting.
  • Het fermentatieproces van het deeg.
  • Het structureren van de workflow ten bate van de persoonlijke behoeften
  • Kneedtechnieken voor gevorderden.
  • Kennis van de benodigde instrumenten voor het werk als pizzabakker.
  • Kneedmachines en ovens, verschillende typen en eigenschappen.
  • Speciale technieken van de pizzabakker.

Praktijk (8 uur):

  • Maken van deeg.
  • Rollen van deegbollen.
  • Techniek uitleggen pizzabodem.
  • Toppings.
  • Werken met de houtoven / elektrische oven

Duur: 20 uur (12 uur theorie / 8 uur praktijk), verdeeld over 4 werkdagen van 5 uur van 8.30 uur tot 13.30 uur in de ochtend. Eerst wordt de theorie behandeld, daarna starten de praktijkdagen.

Prijs: € 995,- exclusief 21% BTW. Na succesvolle deelname aan de opleiding ontvang je een SNIP certificaat van deelname.

Duur: 20 uur