Basis pizzaioli (20 uur)

Tijdens deze cursus zet je de eerste stappen binnen de wereld van de pizza. Je leert de basistechnieken; je doet elementaire kennis op over de klassieke bereiding, verwerking en bewerking van het deeg. Tijdens deze korte cursus proberen wij, als professionele pizzabakkers, zoveel mogelijk van onze kennis over te dragen, zodat de cursist zich op zijn gemak voelt tijdens het bereiden en leert omgaan met de pizzaoven.

Het doel van deze cursus, die gericht is op zij die een carrière als pizzabakker ambiëren of hun techniek willen perfectioneren, is het opdoen van een basiskennis als (hulp)pizzabakker.

De opleiding van 20 uur is met name bedoeld voor “hobby” bakkers die zich verder willen verdiepen, of voor professionals die hun techniek willen verbeteren.

Praktijk (12 uur)

  • Direct deeg maken (klassieke pizza)
  • Kneedtechnieken (hand + machine)
  • Recepten & calculeren
  • Opbollen (diverse technieken)
  • Gebruik pizzaschep
  • Bakken in de houtoven en gasoven
  • Saus maken
  • Ingrediënten prepareren
  • Openen bodem en beleggen

Theorie (8 uur)

  • Geschiedenis
  • Tarwesoorten en gebruik
  • Meelsoorten
  • Deegsoorten
  • Technologische eigenschappen
  • Bestanddelen van een deeg
  • Recepturen & proces
  • Standaard kneedtechnieken
  • Voedingswaarden
  • Gisting & gebruik van gist
  • Fermentatie
  • Rijzen en rijpen van deeg
  • Zout
  • Berekenen temperatuur water
  • PH waarden

 

Duur: 20 uur (12 uur theorie / 8 uur praktijk), verdeeld over 4 werkdagen  van 9.30 uur tot 14.30 uur.  Gedurende de cursus kun je besluiten om alsnog deel te nemen aan de 40- of 60 urige opleiding.

Prijs: € 995,- exclusief 21% BTW.  Je kunt eventueel in 4 termijnen betalen (260,- per termijn).

Je ontvangt na afloop een certificaat van deelname. Hiermee krijg je ook toegang tot de 40- of 60- urige opleiding.

Ga naar het formulier voor inschrijving of meer informatie.